«Κάνε ψιλά, θα έρθουν τα παιδιά για τα κάλαντα»

Το έθιμο που φέρνει τα παιδιά στο κατώφλι μας με τα τρίγωνα στο χέρι να αναγγείλουν τον ερχομό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κάποτε τα κάλαντα ήταν για τα παιδιά η μεγαλύτερη προσμονή των εορτών, μαζί με τον ερχομό του «Αϊ Βασίλη».

Ξύπνημα πριν χαράξει και με το φως της μέρας η έναρξη! 

Όσα πήγαιναν πρώτα από τα άλλα είχαν καλύτερο κέρασμα. 

Μια περιπέτεια που ζούσαν μικρές ομαδούλες ή και αδελφάκια που συγκέντρωναν γλυκά, καραμέλες, χρήματα και χτυπούσαν όλα τα κουδούνια και τις πόρτες. 

Τώρα την περιπέτεια τη ζουν ελάχιστα παιδιά. 

Πολλοί γονείς αισθάνονται άσχημα να στείλουν τα παιδιά τους για κάλαντα κι έτσι τηρούν το έθιμο μόνο σε παππούδες, γιαγιάδες και πολύ συγγενικά πρόσωπα. 

Κάποια παιδιά ντρέπονται να πάνε για κάλαντα και όσα θέλουν να τα πουν, συχνά συνοδεύονται από ενήλικες και πάνε μόνο στα σπίτια που γνωρίζουν γιατί φοβούνται.

Σε λίγο θα αναζητούμε ψιλά για να τους δώσουμε και δεν θα βρίσκουμε..

 

Μπορεί να τους μεταφέρουμε ηλεκτρονικά χρήματα με κάποιον τρόπο στο μέλλον καθώς έχουμε περάσει στην εποχή που και το πορτοφόλι έγινε ηλεκτρονικό.

Το σύγχρονο πορτοφόλι που λόγω του marketpass το γνωρίζουν και τα μικρά παιδιά χωράει όσα κανένα πορτοφόλι μέχρι τώρα.

Είναι ίδιας μορφής για άντρες και γυναίκες, το αναφέρουν ως wallet ή e-wallet και βρίσκεται στη συσκευή του κινητού μας.

Εκεί εκτός από τις τραπεζικές μας κάρτες μπορούμε να έχουμε την ψηφιακή μας ταυτότητα, το ψηφιακό μας δίπλωμα, το ηλεκτρονικό μας εισιτήριο, τα ασφαλιστήριά μας και σίγουρα δεν υπάρχουν εκεί νομίσματα ή χαρτονομίσματα.

Πλέον με την συσκευή του κινητού, ούτε pin, ούτε κάρτα, ούτε κωδικοί σε χαρτάκια.

Στην συσκευή του «smart» κινητού είναι ίσως όλη μας η ζωή…

Χωρίς κλειδιά μπορεί να φύγουμε από το σπίτι, χωρίς κινητό μάλλον όχι.

Δεν είναι πλέον το τηλέφωνο που δεχόμασταν κλήσεις επαγγελματικές ή προσωπικές ούτε η ατζέντα ή το ξυπνητήρι.

Η επαγγελματική μας δραστηριότητα, οι αναμνήσεις και οι φωτογραφίες μας είναι στο κινητό.

Οι φυσικές τραπεζικές κάρτες έγιναν εικονικές και βρίσκονται στο ψηφιακό πορτοφόλι άρα δύσκολα χάνονται και οι «πορτοφολάκηδες» δεν μπορούν να το κλέψουν..

Όσο ο κωδικός του κινητού είναι «μυστικός» όλα μοιάζουν ασφαλή. Στην πραγματικότητα όλο και κάποιος γνωρίζει τον κωδικό..

Υπάρχουν πάντα και οι παραδοσιακοί καταναλωτές που αρνούνται την απόλυτη ψηφιοποίηση και θέλουν μετρητά στο φυσικό τους πορτοφόλι, την ταυτότητα και τα υπόλοιπα έγγραφα σε φυσική μορφή.

Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει προϊόντα προστασίας τόσο για τους «παραδοσιακούς» όσο και για τους «ψηφιακούς» καταναλωτές.

Με πολύ χαμηλό κόστος μπορούμε να ασφαλιστούμε για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων όπως τσάντας, κινητού, ταυτότητας, τραπεζικών καρτών, άδειας οδήγησης καθώς και για τις ηλεκτρονικές μας συναλλαγές.

Η ασφαλιστική αγορά διαθέτει προϊόντα προστασίας τόσο για τους «παραδοσιακούς» όσο και για τους «ψηφιακούς» καταναλωτές.

Τα ασφαλιστικά προϊόντα εξελίσσονται και διαμορφώνονται συνεχώς για να καλύπτουν τις ανάγκες όλων μας και να είμαστε προστατευμένοι από απρόοπτα γεγονότα.

Λιγότερες ανησυχίες, πιο όμορφες γιορτές και περισσότερες χαρούμενες στιγμές!