Αστάθμητος  παράγων η τύχη… για κάποιους είναι «καλή» και για άλλους «κακή»… Είναι ευχή αλλά και κατάρα… Είναι Θεά για τους λάτρεις των τυχερών παιχνιδιών και για άλλους είναι αποτέλεσμα θετικής ή αρνητικής ενέργειας.

Όπως και να είναι, όλοι αναφερόμαστε σε αυτήν αλλά και ελπίζουμε να μας «βοηθήσει».

Πόσο μπορεί να βοηθήσει η τύχη τον απροετοίμαστο μαθητή να γράψει καλά στις εξετάσεις; Σίγουρα όχι περισσότερο από τον προετοιμασμένο…. Πιθανό ο προετοιμασμένος να θεωρήσει τον εαυτό του τυχερό γιατί τα θέματα των εξετάσεων ήταν αυτά που γνώριζε καλύτερα. Είχε όμως  προετοιμαστεί! Πιθανό τον απροετοίμαστο να τον βοηθήσει ο συμμαθητής και ο επιτηρητής  και τελικά να γράψει και να περάσει το μάθημα, οπότε θα θεωρήσει κι αυτός ότι ήταν πολύ τυχερός!

Αφήνοντας  τη ζωή μας στη τύχη, θα πρέπει συνεχώς να βρίσκουμε  τρόπο να προσαρμοστούμε στην όποια αλλαγή ορίσει η τύχη και να δεχθούμε τις ανάλογες συνέπειες. Όσο πιο πολύ πιστέψουμε στην τύχη, τόση πιο ισχυρή θα γίνει. Θα αποκτήσει όνομα και υπόσταση, θα κατευθύνει την καθημερινότητα και τη ζωή μας. Θα επηρεάσει κάθε τι  και στην πορεία θα αυθυποβληθούμε στις δυνάμεις που θα ορίζει η τύχη. Παραδείγματα πολλά… το τυχερό μας μπλουζάκι, η φίλη που μας φέρνει τύχη, το «γούρι» μας, ή αντίθετα.. η μαύρη γάτα και ο γρουσούζης που συναντήσαμε το πρωί..

Λέμε συχνά ότι σταθήκαμε άτυχοι όταν συμβαίνει κάτι διαφορετικό από τις προσδοκίες μας.  Δεν είναι η κακή η τύχη μάλλον, αλλά όσα  εμείς δεν είχαμε αξιολογήσει σωστά,  το απρόοπτο που δεν είχαμε λάβει υπόψη μας, όσα είχαμε υποτιμήσει ή και υπερτιμήσει ίσως. Ναι, εκεί  θα μας τιμωρήσει η τύχη, γιατί αφήσαμε πολλά ή και τα πάντα πάνω της.

Η τύχη δεν βοηθά ποτέ αυτούς που δεν βοηθούν τον εαυτό τους (Σοφοκλής).

Αν ξέρουμε πώς να βοηθήσουμε τον εαυτό μας, είμαστε υποχρεωμένοι να το κάνουμε. Αν δεν ξέρουμε, είμαστε υποχρεωμένοι να ζητήσουμε βοήθεια από όσους ξέρουν και μπορούν να βοηθήσουν. Η επιτυχία και η αποτυχία, είναι στο μεγαλύτερο βαθμό αποτέλεσμα των δικών μας επιλογών. 

Εμείς οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, γνωρίζουμε πώς μπορείτε να προστατευτείτε από την άτυχη στιγμή, πώς να ξεπεράσετε δυσκολίες και απρόοπτα γεγονότα, μέσα από ασφαλιστικά προγράμματα που πλέον αφορούν όλες τις οικονομικές τάξεις. 

Έχουμε στη διάθεσή σας ασφαλιστικά προγράμματα :

  • Με ασφάλιστρα χαμηλής εκκίνησης σε όλους τους κλάδους ασφάλισης
  • Που καλύπτουν την περιουσία σας χωρίς κανόνα υπασφάλισης (Α’ κίνδυνο)
  • Νοσοκομειακής περίθαλψης σε ιδιωτικές κλινικές με ιδιαίτερο προσιτό κόστος
  • Ιατρικών επισκέψεων σε ιδιώτες γιατρούς στην επαρχία καθώς και διαγνωστικών εξετάσεων σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα

Θέλουμε να είμαστε (πιο) τυχεροί; Πρέπει να χτίσουμε και να διατηρήσουμε ένα δίκτυο καλής τύχης. Να φροντίσουμε να ασφαλίσουμε την υγεία μας και την περιουσία μας, για να ανησυχούμε λιγότερο και να βλέπουμε με αισιοδοξία τη ζωή.

Να αποδεχτούμε όσα πιθανό να αφορούν μόνο την τύχη, όπως π.χ. η καταγωγή μας, τα βιώματα που είχαμε, κατανοώντας ότι δεν είναι εκεί όλη η ουσία. Είναι μόνο η επιφάνεια και υπάρχουν τρόποι να διαμορφώσουμε στην πορεία της ζωής μας την τύχη μας.